> Activitati inalte din tabara scolara integro | Tabere scolare si excursii scolare pline de invatatura

Swing

Dat fiind faptul ca swing-ul a fost construit la sfarsitul sezonului de tabere de vara 2012 este cel mai nou element inalt din cadrul satului de vacanta integro. Pentru constructia acestei activitati sportive au fost necesari 2 brazi inalti de care s-a atasat un cablu de otel orizontal. De acel cablu orizontal s-a atasat un al 2-a cablu in forma de V. Participantul la excursii scolare ce doreste sa parcurga acest element este echipat cu ajutorul unui ham de catre un instructor autorizat integro. Dupa inhamare si verificare participantul la excursie se pozitioneaza pe platforma de lansare, unde partea de jos a V-ului descris mai devreme este atasata de partea din fata a hamului participantului. In acelasi timp, de partea din spate a hamului este atasat sistemul de ridicare si declansare a swingului.

Participantul la excursie este ridicat in aer pana la punctul maxim de lansare sau un punct in care participantul la excursie este comfortabil cu lansarea, dupa care cu ajutorul declansatorului participantul este practic lasat in gol. Forta G si adrenalina care actioneaza asupra trupului este de nedescris, dar trebuie sa avem in permanenta in minte faptul ca activitatea este supravegheata si se desfasoara in conditii de maxima siguranta. Putem spune ca acest element inalt ocupa pozitia 1 ca si generator de adrenalina in comparatie cu toate elementele sportive de la integro. Consideram ca este cireasa de pe tort pentru iubitorii de adrenalina care participa la tabere si excursii scolare. Intarim dinou faptul ca intregul proces este supravegheat si coordonat de catre un instructor integro.

Scopul acestui element este de a obisnui participantii la tabere si excursii scolare cu inaltimea, de a-si infrange teama si de a avea posibilitatea ca ceilalti participanti de la sol sa incurajeze participantul de pe swing.