> Activitati sportive inalte din cadrul taberei integro - tiroliana | Tabere scolare si excursii scolare pline de invatatura

Tiroliana

Tiroliana este cea mai practicata activitate de la satul de vacanta Integro. A fost construita in anul 1997 si a fost una dintre primele daca nu chiar prima tiroliana construita in Romania. De-a lungul timpului s-au bucurat de ea multe tabere de copii si grupuri organizate pentru excursii de weekend.

Participantii zboara practic deasupra pamantului pe o distanta de aproximativ 200 de metri lungime. Pentru ca zborul sa poata fi posibil, fiecare participant la excursie este asigurat complet cu ajutorul unui ham, apoi este atasat pe cablul de otel care traverseaza valea salard cu ajutorul unei cordeline prevazuta la capat cu un scripete. Cablul de otel folosit pentru tiroliana uneste cele doua vai ale Salardului traversand deasupra acesteia si deasupra paraului Salard. In timpul asa zisului zbor pe tiroliana, fiecare participant la tabara poate sa aleaga din 3 pozitii de zbor: in pozitia sezut, pe burta, sau cu capul in jos.

Tiroliana este considerata drept un sport extrem, insa nu e nevoie de antrenament sau cunostinte speciale pentru practicarea ei, la fel ca in cazul altor sporturi generatoare de adrenalina. In cazul tirolianei totul se desfasoara intr-un cadru extrem de sigur. Tiroliana poate fi practicata de persoane de orice varsta, deoarece nu necesita un efort fizic deosebit. Poate fi practicata chiar si de de copii (persoane) de la 3 ani in sus. Tiroliana este unul din elementele sportive de la integro practicat de absolut fiecare grup care ne viziteaza pentru o excursii sau tabere scolare.