> Activitati sportive inalte din cadrul taberei scolare integro | Tabere scolare si excursii scolare pline de invatatura

Turn de lazi

Turnul de lazi este un element deosebit de distractiv pentru copiii care participa la excursii si tabere scolare. Activitatea se desfasoara pe o platforma de lemn de circa 30cm / 30cm, platforma pe care fiecare participant la excursie in mod individual trebuie sa amplaseze o lada de bere cu gura in jos ( partea unde se introduc sticlele). Dupa atenta pozitionare a primei lazi, participantul trebuie sa-si amplaseze picioarele in manerele lazilor si sa ceara o noua lada coechipierului, amplaseaza noua lada cu fata in jos peste prima lada si mai „urca o treapta” amplasandu-si picioarele in spatiul pentru manere al celei de-a 2-a lazi. Se continua astfel pana cand turnul este indeajuns de inalt si de firav pentru a se rasturna, sau participantul la tabara isi pierde concetrarea si echilibrul. Participantul care construieste tunrul, odata urcat pe turn nu mai are voie sa paseasca pe sol decat in momentul in care turnul se rastoarna.

Participantul la escursie care practica acest exercitiu este asigurat de catre un instructor din cadrul integro, iar in momentul in care turnul se rastoarna, participantul ramane suspendat in aer, urmand a fi coborat incet in rapel de catre instructor.

Acest element de team building se adreseaza micilor participanti la tabere scolare si excursii  cu varste de peste 5 ani. Ideea acestul element este a ajunge la o inaltime cat mai mare a turnului ceea ce presupune si urcarea pe cat mai multe lazi.