> Activitati sportive inalte ce se practica in excursii de weekend la integro | Tabere scolare si excursii scolare pline de invatatura

Zid de cauciucuri

Acest zid este construit in mare parte din cauciucuri scoase din folosinta, din cabluri de otel si din lemn. Inaltimea este de 12m, iar dificultatea de escaladare este mult redusa daca ar fi sa comparam acest element inalt de team building cu celelalte ziduri, in special cu zidul urias.

Cauciucurile in cazul acestui zid au fost montate in diferite moduri unul de celalalt astfel ele se balanseaza si se misa, in functie de presiunea si de actiunea care se aplica asupra lor. Parcurgerea acestui element se realizeaza in echipe de cate 2 participanti la taberele scolare, asemanator cu scara uriasa. In cazul zidului de cauciucuri se poate organiza fie competitie intre cele 2 persoane care escaladeaza, fie ajutorare reciproca. Recomandam ca echipele sa fie echilibrate si ajutorarea sa fie obligatorie pentru ca astfel se va starni compasiune, abundenta de comunicare si intr-ajutorare. La urma urmei credem ca acesta este scopul oricarei tabere de copii sau excursii scolare.

In cazul ajutorarii reciproce, acest element este de real folos pentru un program de team building reusit, iar scopul este ca cei 2 coechipieri sa ajunga impreuna in varful zidului. In cazul competitiei, primul care ajunge in varf este declarat castigator.

Escaladarea se realizeaza in conditii de maxima siguranta, participantii la taberele de copii sau excursii de weekend sunt asigurati cu echipament de protectie si sunt supravegheati de un instructor specializat.