> Activitati joase, sau: team building pentru copii | Tabere scolare si excursii scolare pline de invatatura
Activitati joase

Datorita faptului ca primele activitati joase au fost construite o data cu cele inalte, adica in 1997,  ne permitem sa spunem ca suntem prima unitate turistica din Romania ce a implementat activitati de team building in cadrul activitatilor de agrement. Mentionam printre acestea:  platformele maritime, panza de paianjen, si zidul mic (fara priza de piatra)

Marea majoritatea a activitatilor joase din aceasta categorie sunt practic exercitii de echipa sau de team building, concepute special pentru a sporii comunicarea, unitatea in grup, lucrul in echipa, cooperarea si diminuarea E-ului si al ego-ului.

Exercitiile de team building pentru copii  din aceasta categorie nu necesita o indrumare din partea unui instructor integro, decat daca acest lucru se cere de catre participanti. Instructorii integro, pot delega (pot preda) modul de desfasurare al fiecarei activitati joase, modul de punctare, modulatiile ce se pot practica, liderilor de echipe, sau instructorilor din cadrul grupurilor participante, urmand ca mai apoi acestia sa desfasoare programul efectiv in ce priveste activitatile.

In ce priveste pozitionarea fizica, activitatile joase au fost impartite in 2 grupe, pozitionate diferit in ce priveste localizarea in asa fel incat 2 echipe distincte sa poata practica aceste activitati fara intra in contact unul cu celalalt.

Este extrem de important ca persoanele delegate cu coordonarea acestor activitati sa fie responsabile, de incredere si impartiale atunci cand vine vorba de calcularea punctajului. Totodata, de cele mai multe ori aceste activitati se practica in grupe de cate 4-5-6 activitati intr-o ora, in regim de rotatie cu alte activitati (inalte sau din baza sportiva). Adica, daca avem un grup de 20 de persoane, il impartim in 2 echipe de cate 10 persoane. In acelasi timp se realizeaza 2 activitati (5 de team building + zidul de alpinism). Dupa ce s-au realizat 5 activitati de team building, echipa merge la zidul de alpinism, iar echipa care a fost la zidul de alpinism  merge la activitati de team building.