> Team building pentru copii in cadrul taberei scolare integro | Tabere scolare si excursii scolare pline de invatatura

Bobina

Este formata dintr-un tambur care a fost folosit in trecut la infasurarea cablurilor de curent electric. Tamburul este suspendat la o inaltime de aproximativ 1,5 m de la sol cu ajutoul unei tije de metal care strabate miezul tamburului. Tija impreuna cu tamburul formeaza bobina propriuzisa. Datorita tijei metalice, bobina se poate invarti in jurul axei sale. Participantii la tabere scolare trebuie sa se urce cu ajutorul echipei pe aceasta bobina, timp in care 2 coechipieri stabilizeaza bobina pentru ca aceasta sa nu se roteasca necontrolat. Participantul se aseaza pe burta pe aceasta bobina cu mainile intinse in jos spre ceilalti participanti si isi va intinde mainile urmatorului participant care parcurge elementul. Cei doi coechipieri care au stabilizat bobina o rotesc usor, in asa fel incat participantul care a fost pe bobina va ajunge cu picioarele pe pamant iar participantul care a fost pe pamant in punctul de pornire ajunge pe bobina. Acesta din urma trebuie sa urmeze dinou procedeul descris mai devreme.

Tot grupul trebuie sa treaca de partea cealalta a bobinei, iar odata trecut acolo participantii la excursii scolare nu se mai poate intoarce pentru a-i ajuta pe ceilalti colegi decat urcand inapoi pe bobina si realizand trecerea peste bobina. Odata trecuti de bobina, participantii pot sa ajute din partea respectiva colegii care coboara de pe bobina. Este obligatorie ajutorarea la stabilizarea bobinei din oricare parte a ei.

Se recomandata o discutie prealabila pentru a decide cine este primul participant care parcurge activitatea si cine ramane ultimul la fel ca si la zidul mic. Aceasta discutie in cadrul echipei va face diferenta intre parcurgerea eficienta a elementului sau esuarea parcurgerii.

Nu este necesara o supraveghere obligatorie din partea instructorilor integro dar recomandam varsta minima a participantilor sa fie 14 ani.