> Team building pentru copii in tabara de copii integro - mersul uriasului | Tabere scolare si excursii scolare pline de invatatura

Mersul uriasului

Activitatea necesita 2 scanduri groase, perforate din 30 in 30 de cm, si in ale caror orificii este introdusa franghie. Scandurile se pozitioneaza paralel la circa 30 de cm una de cealalta cu franghiile in sus. Participantii la excursii isi pun talpile in locurile libere dintre franghii, un picior pe o scandura si celalalt pe a 2-a scandura, fiind indreptati cu fata in aceeasi directie. Fiecare participant trebuie sa ia in mana cate o bucata de sfoara, din vecinatatea locului unde a pasit (una in mana stanga si una in mana dreapta). Scopul activitatii este ca intreaga echipa de copii din tabara sa paseasca in acelasi timp cu ajutorul scandurilor, pentru a parcurge o distanta prestabilita. In cazul acestei activitati de team building e necesar sa existe o persoana responsabila de coordonare, o persoana de incredere care sa reuseasca sa ghideze intreaga echipa in asa fel incat distanta necesara sa poata fi parcursa in cel mai scurt timp posibil si intr-un mod cat mai eficent.

Activitatea nu necesita supraveghere din partea instructorilor integro. Se poate practica atat in tabere de vara cat si in tabere de iarna sau excursii de weekend.