> Team building pentru copii in tabara de copii integro - panza de paianjen | Tabere scolare si excursii scolare pline de invatatura

Panza de paianjen

Este un element clasic al exercitiilor de team building. Activitatea este practic o plasa formata din mai multe bucati de franghie interconectata si montata pe un schelet de lemn vertical, cu o suprafata de circa 5mp. Plasa are orificii de diverse dimensiuni, asemanator unei panze de paianjen. Pentru parcurgerea activitatii in mod corect, fiecare membru al echipei trebuie sa treaca prin aceasta panza de paianjen, de pe o parte pe cealalta, insa prin ochiuri diferite. Un ochi al panzei de paianjen nu poate fi folosit de 2 coechipieri. In timpul parcurgerii activitatii panza de paianjen nu are voie sa fie atinsa cu nici o parte a corpului. In momentul in care este atinsa, acel participant revine la pozitia initiala si incearca dinou parcurgerea. Odata trecut pe partea cealalta a panzei de paianjen, participantul nu poate reveni la pozitia initiala pentru a-i ajuta pe ceilalti colegi.

Participantii la tabere de copii trebuie sa dea dovada de slujire si ingaduinta mai mult ca si oricand la acest element. De multe ori simplitatea acactivitatii starneste egoism si face ca anumiti membri ai echipei sa aleaga cea mai usoara cale, alegand sa lase coechipierii in spate. Se recomanda deci ca teva minute pentru purtarea unei discutii si luarea unor decizii cu prive la ordinea in care se va parcurge acest element.

Panza de paianjen nu necesita supraveghere continua din partea instructorilor integro.