> Team building pentru copii in tabara de copii integro - saritura la trapez | Tabere scolare si excursii scolare pline de invatatura

Saritura la trapez

Pentru parcurgerea acestei activitati sportive participantii la excursii scolare trebuie sa dea dovada de curaj si incredere. Activitatea este formata din 2 module. 1 dintre ele este reprezentat de un trapez mobil executat din cabluri de otel si un cilindru metalic pentru priza mainilor. Al 2-lea modul este realizat dintr-o serie de butuci ingropati partial in pamant, la diferite inaltimi. Forma finala a butucilor se aseamana cu  o scara. Participantii la tabere de copii trebuie sa urce rand pe rand pe acesti butuci in functie de curaj si aptitudini. Un coechipier pune in miscare trapezul, in asa fel incat acesta este leganat spre participantul urcat deja pe butuci. Atunci cand in urma leganarii trapezul se afla in cea mai apropiata pozitie de participantul de pe butuci acesta trebuie sa sara inainte pentru a prinde trapezul. In cazul in care participantul de pe butuci ezita sa sara spre el, atunci coechipierul trebuie sa puna dinou trapezul in miscare pana cand participantul de pe butuci va fi determinat pentru a sari.

Recomandam ca un membru din echipa sa stea in partea laterala a trapezului cu bratele intinse in cazul nefericit in care participantul de pe butuci nu prinde corect trapezul in mana atunci cand acesta este leganat inspre el.

Elementul nu necesita supraveghere continua din partea instructorilor integro si se poate practica atat pentru tabere de vara cat si pentru tabere de iarna si excursii scolare sau de weekend.