> Baza sportiva pt. organizarea de tabere scolare - baschet | Tabere scolare si excursii scolare pline de invatatura

Baschet

Satul de vacanta Integro pune la dispozitia participantilor si organizatorilor de tabere scolare si excursii de weekend un teren de baschet, pe o plaforma de beton prevazuta cu 6 panouri de baschet. 4 dintre panouri sunt asezate pe partile laterale ale terenului iar 2 panouri mai mari in celelalte extremitati. Pentru a scuti participantii si indrumatorii la tabere de probleme logistice cu privire la transportul de materiale sportive, odata cu terenul se va pune la dispozitie si mingi, jaloane, si alte echipamente necesare practicarii sportului.

Populatiile incasemaya si aztece practicau un joc asemanator baschetului, in care mingea era aruncata intr-un inel de piatra, suspendat orizontal pe un zid. Bastinasii din Florida aveau o tinta pentru aruncare formata dintr-un cos de nuiele iar indienii din America plasau un fel de cos in trunchiuri de copac. De asemenea si in cultura olandeza, exista un sport asemanator cu basketul, unde se folosesc cosuri de paie suspendate, insa in acest caz nu se foloseste mana pentru manuirea mingii ci piciorul.

In 1891, un tanar profesor din statul MassachusettsSUA, pe numele  James A. Naismith, incercand sa faca mai variate lectiile de educatie fizica ale studentilor sai, cu un continut mai atractiv si mai dinamic, fara conditii materiale deosebite, a combinat unele reguli din jocul de fotbal cu 13 reguli noi si a inlocuit poarta cu un cos suspendat pe un perete. Astfel a luat nastere sportul caruia i s-a spus apoi basketball (basket = cos, ball = minge).

Pentru ca lucrurile sa fie facute cum trebuie, Satul de Vacanta Integro va sfatuieste sa downloadati acest regulamentul oficial alaturat si sa-l  cititi deoarece acest lucru va va ajuta in invatarea corecta a sportului si va scuti diverse divergente intre coechipierii.

Regulament baschet