> Baza sportiva pt. organizarea de tabere scolare - fotbal | Tabere scolare si excursii scolare pline de invatatura

Fotbal

Nu are cum sa lipseasca sportul rege din Satul de Vacanta Integro, asa ca participantii la tabere de copii si excursii scolare dispun de un teren de fotbal, acoperit cu iarba si prevazut cu 2 porti metalice. Integro pune totodata la dispozitia celor dornici de practicarea acestui sport mingi si jaloane necesare invatarii si exersarii acestui sport. Pe acest teren se mai pot juca si alte sporturi cum ar fi baseballul, unde va este pus la dizpozitie un echipament format din: manusi, bate, si mingi.

Originile fotbalului se gasesc undeva in urma cu peste 2000 de ani. In 2004, forul ce guverneaza acest sport la nivel mondial FIFA, a recunoscut China ca fiind locul de nastere al fotbalului. In jurul anului 200 i.e.n. chinezii jucau un sport asemanator numit cuju. Regulile au evoluat cu timpul, astfel ajungandu-se la sportul extrem de practicat astazi.

Intr-un buletin informativ in primavara anului 2001, FIFA informa ca peste 240 de milioane de oameni joaca regulat fotbal, in peste 200 de tari de pe intreg globul. Regulile simple, echipamentul redus si ieftin, necesar practicarii acestui sport au contribuit, la cresterea popularitatii sale. In multe zone ale lumii, fotbalul naste pasiuni si joaca un rol foarte important in viata fanilor, a comunitatilor locale si chiar a natiunilor; este deseori numit cel mai popular sport din lume fiind denumit de multe tari drept “sportul rege”.