> Baza sportiva pt. organizarea de tabere scolare - octoball | Tabere scolare si excursii scolare pline de invatatura

Octoball

Octoball este o activitate noua la integro, fiind introdusa in sezonul de tabere scolare 2012. Este un joc deosebit de energic, cu reguli simple care are mare lipici la tineri si copii. Se joaca in terenul de octoball, sau arena de octoball. Se poate juca cu un numar nelimitat de participanti (cati copii intra in arena). Octoball este un joc individual, fiecare participant la tabere sau excursii scolare este pe cont propriu. Jocul incepe prin aruncarea mingii in mijlocul terenului si prin rostirea cuvantul „octoball”. Jucatotorii nu au voie sa atinga mingea de 2 ori consecutiv, decat daca mingea atinge un alt obiect intre timp cum ar fi marginea arenei sau un alt participant. Atunci cand unul din jucatori este atins de la genunghi in jos cu mingea, acesta paraseste competitia. Jucatorii care a proiecteaza mingea in afara terenului de joc de asemenea trebuie sa paraseasca competitia. Daca mingea in traiectoria ei spre iesirea din terenul de joc atinge un alt jucator, atunci ultimul jucator care a atins mingea va parasi competitia. Daca un jucator prinde mingea cu ambele maini, in aer dupa ce aceasta a fost lovita de un alt jucator, jucatorul care a lovit mingea trebuie sa paraseasca arena si implicit competitia.

Dupa cum se poate vedea activitatea este extrem de simpla, iar copiii care participa la excursii scolare si de weekend o practica des in timpul liber, nefiind necesara nici un fel de supraveghiere

Se crede ca octoball isi are geneza intr-un joc israelian numit ga-ga. Acesta a fost jucat pentru prima data de o comunitatea Australian- Israeliana din Perth, vestul Australiei in 1960. De-a lungul anilor sportul a devenit foarte popular, iar primul campionat european de octoball (sub denumirea de Ga-ga) a avut loc in anul 2000 la Lisabona, Portugalia. In Statele Unite ale Americii, primul campionat a avut loc in vara anului 1994 si a durat aproape 7 ore. Evenimentul a fost controversat la acea perioada din cauza faptului ca persoana castigatoare a fost testata pentru consumul de sterioizi si a fost gasita pozitiva, iar titlul de castigator i-a fost anulat.