> Baza sportiva - organizarea de tabere scolare - tir cu arcul | Tabere scolare si excursii scolare pline de invatatura

Tir cu arcul

Satul de vacanta integro, pune la dispozitia celor care organizeaza tabere de copii si excursii scolare 6 arcuri din fibra de sticla, sageti, tinte si instructori pentru practicarea acestui sport exotic.

            Tirul cu arcul este sport olimpic din 1900. A fost prezent si la Olimpiadele din 1904, 1908 si 1920, dupa care a disparut pentru a revenit abia In 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen. La primele editii, tirul cu arcul consta In foarte multe probe,  Hubert van Innis de origine Belgiana fiind un adevarat “Robin Hood” al acelor perioade. La cele doua Olimpiade la care a participat Hubert van Innis , 1900 si 1920, belgianul a cucerit sase medalii de aur si trei de argint. Competitiile individuale au fost dublate de cele pe echipe In 1988, la Jocurile Olimpice de la Seul.

            Tirul cu arcul este un sport cu reguli simple dar care dezvolta capacitatea de concentrare, imbunatateste coordonarea si echilibrul mental. Acest sport poate fi inceput la orice varsta si se poate merge catre chiar si catre performanta in ciuda practicarii lui la varsta adulta. Este un sport practicat ca metoda de dezvoltare psihica, morala si nu in ultimul rand spirituala. Unii spun ca o lovitura reusita in tirul cu arcul nu este doar aceea care atinge tinta chiar In centrul ei, ci aceea despre care se spune ca sageata este In mijlocul tintei Inca dinainte de a fi trasa.

Satul de vacanta Integro doreste ca toti participantii la taberele de copii si excursiile scolare sa prinda gustul acestui sport si de ce nu sa-l practice si dupa plecarea lor acasa, pentru a merge spre performanta.

Participantii la tabere si excursii scolare dispun de regulamentul oficial pentru tirul cu arcul. Va sfatuim sa downloadati acest regulament si sa-l cititi deoarece acest lucru va ajuta cu privire la invatarea corecta a sportului si va scuti diverse divergente si discutii cu coechipierii.